Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit -teos julkistettiin sukutapaamisessa Lemillä

Lemin kotiseutumuseossa näkyi iloisia kasvoja

Kaunis ja aurinkoinen sää ilahdutti Uskeja sunnuntaina 22.5. vuoden 2016 sukutapaamisessa ja vuosikokouksessa. Lämmintä riitti myös Lemin kotiseutumuseossa, jossa kokoontuminen järjestettiin - olihan tuvassa suuri
säräuuni, jota emännät olivat tuntikausia lämmittäneet, jotta sata mukana ollutta Uskin sukuseuran jäsentä sai herkutella särällä tai säräkeitolla.

Sukukokouksen yhteydessä julkistettiin sukuseuran kolmas sukuteos,kaksiosainen Vehkalahden Pyhällön Vähä-Uskit.

Sukutapaaminen aloitettiin jumalanpalveluksella Lemin kirkossa. Sen jälkeen vietiinhautausmaan muistomerkille kukkalaite menneiden sukupolvien muistoa kunnioittaen.

Leminkotiseutumuseolla vaihdettiin kuulumisia sekä pihalla että ruokapöydässä, jossa lemiläinen säräruoka maistui. Särä on sekä ruoan että puisen valmistusastiannimi. Tuhannen vuoden takaa periytyvä lammas- ja perunaruoka, jossa aikoinaan lienee ollut perunan tilalla naurista, on yksi Suomen matkailun seitsemästä ihmeestä.

Vuosikokouksessa

puhetta johti Veikko Uski Lemiltä ja sihteerinä toimi sukuseuran puheenjohtaja Kaisu Lahikainen Lappeenrannasta. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eini Kipinoinen Taavetista ja Katja Kipinoinen Lappeenrannasta.

RahastonhoitajaTuija Uski Lemiltä esitteli tilinpäätöksen, Kaisu Lahikainen esitteli vuosikertomuksen ja Tuija Uski luki toiminnantarkastajien lausunnon. Kokous päätti vahvistaa tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille. KaisuLahikainen esitteli toimintasuunnitelman ja Tuija Uski tulo- ja menoarvion, jotka kokous vahvisti.
Jäsenmaksun määräksi päätettiin entinen 15 euroa.

Hallituksen jäsenmääräksi vahvistettiin kahdeksan. Erovuoroisia hallituksen jäseniä olivat Jouko Mäkinen Haminasta ja Markku Paakkinen Lappeenrannasta. Mäkinen valittiin uudelleen ja Paakkisen tilalle valittiin Leo Uski Virolahdelta. Toiminnantarkastajaksi valittiin Kaija Keltanen Kouvolasta ja hänen varahenkilökseen Irma Sinervo Turusta.

Vuoden 2017 sukukokous
Etelä-Karjalas
sa

Päätettiin pitää vuoden 2017 vuosikokous keväällä Etelä-Karjalassa. Kokous jätti hallituksen päätettäväksi tarkemman paikan ja ajankohdan.

Sukuseuran seuraava kirja Lemin Vainikkalan Uskit julkistetaan lokakuussa Lemillä.

Kokouksenjälkeen sukutapaamisen osanottajille maistuivat kahvi ja täytekakku. Perinteisissä arpajaisissa oli jälkeen iloisia voittajia.

Vuosikokouksen jälkeen

pidetyssä hallituksen järjestäytymiskokouksessa Uskin sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Kaisu Lahikainen, varapuheenjohtajaksi Veli Aalle ja rahastonhoitajaksi Tuija Uski. Sovittiin, että puheenjohtaja hoitaa toistaiseksi
myös sihteerin tehtäviä. Sihteeriä haetaan.